Kulturni program

 
 
 
 

U članku 27. Opće deklaracije o ljudskim pravima stoji: "Svatko ima pravo slobodno sudjelovati u kulturnom životu zajednice". Mi ćemo se truditi i raditi na tome da kulturni život zajednice bude što bogatiji i što kvalitetniji. Vi koristite jedno od Vaših osnovnih ljudskih prava što više možete i slobodno sudjelujte - konzumirajte kulturu u svojem gradu, u svojoj zajednici.

Kreirali smo nekoliko kulturnih programa koji se kontinuirano izvode:

“Svakog mjeseca predstava jedna” – predstavljamo suvremeni teatar kroz gostovanja eminentnih kazališnih umjetnika s predstavama za djecu, odrasle i mlade.

“Film i društvo” – filmski program u kojem prikazujemo recentnu filmsku produkciju, filmove koji su bili na raznim festivalima u Hrvatskoj, te ujedno predstavljamo i filmske festivale. Nakon filma dolazi na red društvo – slušaonice raznih glazbenih žanrova. Program je realiziran u suradnji sa Udrugom K.V.A.R.K. i odvija se subotama u Klubu kulture.

“Koncertna sezona POU” – svakog drugog mjeseca pripremamo koncerte značajnih hrvatskih i svjetskih glazbenika raznih glazbenih žanrova, na raznim gradskim lokacijama.

Nosioci smo organizacije velikog broja gradskih manifestacija, koje se redovito odvijaju iz mjeseca u mjesec.

Javno informiranje – organiziramo razne tribine, okruge stolove i javne debate na teme koje su od interesa za građane Križevaca.

Naš je moto: Grad bez adekvatne kulturne ponude je kao hrana bez soli!