PRIGODNE USKRSNE RADIONICE UKRAŠAVANJA PISANICA
30. travnja 2011.
Film
2. svibnja 2011.
PRIGODNE USKRSNE RADIONICE UKRAŠAVANJA PISANICA
30. travnja 2011.
Film
2. svibnja 2011.
Prikaži sve

Kazalište

“Svakog mjeseca predstava jedna” program je koji kontinuirano, svakoga mjeseca, dovodi po jednu kazališnu predstavu u naš grad. Predstave se izmjenjuju po principu “za svakoga ponešto”: dječja predstava, predstava za građanstvo, predstava za srednjoškolce, dječja… Ovaj program pokrenuli smo u rujnu 2006. godine, te smo kroz prvu jesen/zimu ugostili ove predstave:

Rujan 2006

“Kako je Tonkica kupovala kruh” kazališta Mala scena iz Zagreba

redateljica: Mateja Koležnik
scenografkinja: Dinka Jeričević
kostimografkinja: Katarina Radošević-Galić
glazba: Coco Mosquito

tekst je po narudžbi za kazalište Mala scena napisao Jasen Boko

igraju:
Katarina Bistrović Darvaš
Tvrtko Jurić
Ivana Krizmanić
Đorđe Kukuljica

Prvi samostalni susret djeteta sa svijetom, inicijacija u svijet odraslih i pravila odraslog ponašanja u životu djeteta obično se dogodi prigodom izlaska u prvu samostalnu kupnju. Taj događaj osobito važan za dijete, zbivanje je mitskih proporcija koje se ne zaboravlja. Uzbuđenje je golemo, treba se odjenuti, vezati vezice (dokaz da smo dovoljno odrasli), pažljivo se počešljati i još pažljivije smjestiti novčanik s užasno dragocjenih pet kuna na sigurno mjesto.

www.mala-scena.hr

Listopad 2006

“Šta svaka žena triba znat o onin stvarima” – Arijana Čulina

Monokomedija kreirana po motivima istoimene knjige koju igra sama autorica. Sadrži elemente kabarea. Ocjenjena vrlo visokim ocjenama od strane publike i kritike. Izvanredno prihvaćena i kod križevačke publike koja je još danima prepričavala ovaj iznimno humorističan nastup Arijane Čuline.

Studeni 2006

“Bez trećega” Milana Begovića u izvedbi kazališne grupe Lectirum iz Zagreba

režija: Zijad Gračić
dramaturg: Mladen Čutura
glazba: Goran Glavaš
scenografkinja i kostimi: Tihana Jurić
Svjetlo oblikovao: Bruno Jurić

igraju: Ksenija Pajić, Zijad Gračić

Lektirna drama hrvatske moderne zasniva se na intimnim psihološkim reakcijama Gige i Marka Barića koji se vratio iz Sovjetske Rusije nakon nekoliko godina zarobljeništva i lutanja. U dijalozima najvišeg književno-estetskog reda glavne likove Gigu i Marka predstavili su i našoj iznimno brojnoj publici prvaci hrvatskog glumišta Ksenija Pajić i Zijad Gračić, široj publici poznati kao Ksenija i Frenki Fišer iz hrvatske sapunice Ljubav u zaleđu.

Prosinac 2006

“Pale same na svjetu” kazališta Mala scena iz Zagreba

režija: Radovan Milanov
glazbu skladao i igra: Ivica Šimić
autor teksta: Jens Sigsgaard

Priča koja tako uvjerljivo opisuje dječačke snove i težnje? Igra koja uvlači djecu u predstavu i čini ih ne samo sudionicima, već i stvaraocima predstave? Ljubav za djetinjstvo i sudioništvo u strahu? Ili sve zajedno? Vjerojatno…
Nakon predstave križevačke klinceze i klince posjetio je i sveti Nikola, ispričao im je svoju priču o tome kako i zašto je baš on zaštitnik djece, pomoraca i putnika, te ih je darivao mandarinama i bombonima.
www.mala-scena.hr

Siječanj 2007

“Stilske vježbe” R. Queneaua, najlegendarnija predstava teatra ITD iz Zagreba

režija: Tomislav Radić
izvođači: Pero Kvrgić i Lela Margitić

Stilske vježbe, predstavu koja već godinama, bolje reći desetljećima, u istoj glumačkoj postavi puni veliku dvoranu Teatra &TD u zagrebačkom Studentskom centru, uistinu nije potrebno posebno predstavljati. Ukratko, predstava kojoj davne 1968. nisu prognozirali baš lijepu i sigurnu budućnost na repertoaru &TD-a je već 39 godina i najstarija je i najuspješnija predstava na hrvatskim pozornicama.
Upravo u Križevcima imali smo čast proslaviti 39. obljetnicu igranja ove kultne predstave sa doajenima hrvatskog teatra.