Održan 17. tjedan cjeloživotnog učenja

Godinu dana od otvorenja vidikovca
22. travnja 2023.
Raspored projekcija u Kinu Križevci 5. – 7. svibnja 2023.
25. travnja 2023.
Godinu dana od otvorenja vidikovca
22. travnja 2023.
Raspored projekcija u Kinu Križevci 5. – 7. svibnja 2023.
25. travnja 2023.
Prikaži sve

Održan 17. tjedan cjeloživotnog učenja

POU Križevci ove je godine sudjelovalo u nacionalnoj obrazovnoj kampanji Tjedan cjeloživotnog učenja , koja se održava s ciljem promocije učenja i obrazovanja u svim životnim dobima.

U sklopu Tjedna, obrazovne ustanove diljem RH otvaraju svoja vrata i nude mogućnosti besplatnog sudjelovanja na edukativnim događanjima.

Tako je POU Križevci, ovogodišnji Tjedan obilježilo radionicom pod nazivom “Pripremimo kuću za klimatsku krizu” pod vodstvom Veljka Armana Linte, magistra inženjera arhitekture.

Svima okupljenima dobrodošlicu su zaželjele ravnateljica Željka Šunjić, prof. i stručna suradnica Ana-Maria Rešetar, mag.paed., a zajedno s predavačem Veljkom Armanom Lintom, mag.ing.arch. i uvele u temu radionice.

Radionicu smo započeli interaktivnim predavanjem o klimatskoj krizi i njenom utjecaju na svakodnevni život, a zatim smo na konkretnim primjerima stambenih jedinica, grupnim radom razradili ideje kako kuće pripremiti za klimatsku krizu, uz stručnu pomoć našeg voditelja.

Naučili smo više o sakupljanju i upotrebi kišnice, iskorištavanju otpadnih voda, solarnim i fotonaponskim sustavima, najboljim vrstama izolacije i stolarije te uspješno primijenili naučeno na konkretnim primjerima. Također, naučili smo što možemo učiniti samostalno, a za što nam je potrebna pomoć i dozvola stručnjaka.

Radnu atmosferu popunili smo ugodnim druženjem uz kavu i križevačke štruklje.

Zahvaljujemo svima na dolasku i interesu te podržavanju našega rada i nacionalne obrazovne kampanje. Hvala i našem odličnom predavaču! 👨‍🎓👩‍🎓❤️