Kreću obrazovni programi!
27/02/2012
POU Križevci se pridružuje GET ONLINE
21/03/2012

Predstava Picasso

U srijedu, 21. ožujka 2012., s početkom u 19.30, u velikoj dvorani Hrvatskoga doma, ugostit ćemo kazališnu skupinu Play Drama iz Splita, sa izvedbom kazališne predstave Picasso, autora Jeffrey Hatchera, dok režiju splitske postave potpisuje Nenni Delmestre. Glume Elvis Bošnjak i Lana Helene Hulenić.

Pablo Picasso je zasigurno jedna od najznačajnijih umjetničkih figura 20.-og stoljeća čija intrigantna osobnost provocira našu znatiželju jednako kao i njegov umjetnički genij. U drami Jeffreya Hatchera zatičemo Picassa 1941. godine u okupiranom Parizu. Kao i mnogi drugi represivni režimi, nacisti posebnu pozornost poklanjaju umjetnosti, nastojeći diskreditirati sve ono što se suprotstavlja ili ne veliča njihove ideološke okvire. U tu svrhu organiziraju izložbu Degenerirane umjetnosti na kojoj namjeravaju predstaviti i Picassa.

Sva djela izložena u ovom čudnom salonu trebaju nakon izložbe biti spaljena. Hatcherova duodrama započinje kada, u ime nacističkog Ministarstva kulture, Picassu u posjet dolazi gospođica Fischer, sa zadatkom da otkrije koji je od tri rada što ih posjeduje originalni Picasso. Iza sva tri crteža krije se i Picassova osobna priča, tako je veliki umjetnik doveden u poziciju Sofijinog izbora u kojoj sam mora izabrati djelo koje će biti spaljeno. Hatcher razvija napetu igru, podiže snažni emotivni vrtlog u kojem traje strastvena borba za svaki pojedini crtež.

Ulaznice po cijeni od 40.00 kn, možete nabaviti u pretprodaji u upravi POU Križevci, Gradskoj knjižnici ‘Franjo Marković’ (odjel za odrasle), Turističkoj zajendici i ArtRock Caffeu (Matoševa), te sat vremena prije početka na blagajni kazališta.