Kreću obrazovni programi!
27. veljače 2012.
POU Križevci se pridružuje GET ONLINE
21. ožujka 2012.
Kreću obrazovni programi!
27. veljače 2012.
POU Križevci se pridružuje GET ONLINE
21. ožujka 2012.
Prikaži sve

Predstava Picasso

U srijedu, 21. ožujka 2012., s početkom u 19.30, u velikoj dvorani Hrvatskoga doma, ugostit ćemo kazališnu skupinu Play Drama iz Splita, sa izvedbom kazališne predstave Picasso, autora Jeffrey Hatchera, dok režiju splitske postave potpisuje Nenni Delmestre. Glume Elvis Bošnjak i Lana Helene Hulenić.

Pablo Picasso je zasigurno jedna od najznačajnijih umjetničkih figura 20.-og stoljeća čija intrigantna osobnost provocira našu znatiželju jednako kao i njegov umjetnički genij. U drami Jeffreya Hatchera zatičemo Picassa 1941. godine u okupiranom Parizu. Kao i mnogi drugi represivni režimi, nacisti posebnu pozornost poklanjaju umjetnosti, nastojeći diskreditirati sve ono što se suprotstavlja ili ne veliča njihove ideološke okvire. U tu svrhu organiziraju izložbu Degenerirane umjetnosti na kojoj namjeravaju predstaviti i Picassa.

Sva djela izložena u ovom čudnom salonu trebaju nakon izložbe biti spaljena. Hatcherova duodrama započinje kada, u ime nacističkog Ministarstva kulture, Picassu u posjet dolazi gospođica Fischer, sa zadatkom da otkrije koji je od tri rada što ih posjeduje originalni Picasso. Iza sva tri crteža krije se i Picassova osobna priča, tako je veliki umjetnik doveden u poziciju Sofijinog izbora u kojoj sam mora izabrati djelo koje će biti spaljeno. Hatcher razvija napetu igru, podiže snažni emotivni vrtlog u kojem traje strastvena borba za svaki pojedini crtež.

Ulaznice po cijeni od 40.00 kn, možete nabaviti u pretprodaji u upravi POU Križevci, Gradskoj knjižnici ‘Franjo Marković’ (odjel za odrasle), Turističkoj zajendici i ArtRock Caffeu (Matoševa), te sat vremena prije početka na blagajni kazališta.