Gradonačelnik obišao uređenu Podrumsku dvoranu Hrvatskog doma

Raspored projekcija u Kinu Križevci 8. – 10. rujna 2023.
30. kolovoza 2023.
Raspored projekcija u Kinu Križevci 15. – 17. rujna 2023.
4. rujna 2023.
Raspored projekcija u Kinu Križevci 8. – 10. rujna 2023.
30. kolovoza 2023.
Raspored projekcija u Kinu Križevci 15. – 17. rujna 2023.
4. rujna 2023.
Prikaži sve

Gradonačelnik obišao uređenu Podrumsku dvoranu Hrvatskog doma

Tijekom ljetnih mjeseci provedeni su radovi na uređenju Podrumske dvorane Hrvatskog doma. Radove su tim povodom obišli gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović u pratnji ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željke Šunjić.

Kako je istaknula ravnateljica, obojani su zidovi, sanirana su oštećenja na zidovima i stropovima, provedeno je akriliranje spojeva zida i stolarije, sanirana je oštećena stolarija te su postavljeni novi sanitarni elementi: pisoar, umivaonici, školjke i vodokotlići. „Nakon u potpunosti obnovljene Velike dvorane Hrvatskog doma, red je došao i na Malu/Podrumsku dvoranu Hrvatskog doma. Kako Pučko otvoreno učilište Križevci upravlja objema, dužnost nam je i iste održavati. Tako smo upravo završili radove u Podrumskoj dvorani, sredstvima Ministarstva kulture u iznosu od 13.272,28 eura, a kako je vrijednost radova procijenjena na 20.437,50 eura, razliku smo riješili vlastitim sredstvima u iznosu od 515,22 eura i sredstvima Grada Križevaca u iznosu od 6.650,00 eura. Naravno, tu obnovi nije kraj, za sljedeću godinu također ćemo prijaviti na Ministarstvo kulture drugi dio obnove, i to: saniranje parketa, renoviranje stolaca, tepih itd,“ istaknula je ravnateljica Šunjić.

Gradonačelnik je pohvalio provedene radove i dodao: „Posljednjih nekoliko godina zaista svjedočimo značajnijim ulaganjima u Hrvatski dom. Od Velike dvorane, popratnih prostorija te sada i Podrumske dvorane. Dakle, radovi su se bazirali na uređenju unutrašnjosti i sada nam predstoji uređenje i vanjske ovojnice odnosno fasade. Hrvatski dom je oduvijek bio mjesto, središte kulture te ga kao takvog trebamo čuvati i urediti.“

Podrumska dvorana Hrvatskog doma je bila mjesto mnogih događanja za broj gledatelja od 150 osoba, te za odvijanje kazališnih predstava, tribina, no kako je bila u trošnom stanju, mnoga se događanja nisu mogla odvijati. Završetkom radova i nabavom sanitarnih elemenata, obnovili su se svi problematični dijelovi prostora te je tom obnovom omogućen veći broj kulturnih događanja. Osim kulturnih događanja, kako je Učilište ishodilo minimalno-tehničke uvjete za obrazovanje odraslih, programi će se sad moći odvijati i u tom prostoru.