Noć kazališta 2023. – podsjetnik

Osvrt na “Samo kad se smijem”
16. studenoga 2023.
Eugene Ionesco: Delirij u dvoje
20. studenoga 2023.
Osvrt na “Samo kad se smijem”
16. studenoga 2023.
Eugene Ionesco: Delirij u dvoje
20. studenoga 2023.
Prikaži sve

Noć kazališta 2023. – podsjetnik

Noć kazališta uz radionicu i lutkarsku predstavu, ove subote od 18:00

POU Križevci i ove je godine sudionik međunarodne manifestacije Noć kazališta🌙

Ove smo vam godine pripremili kreativno druženje uz radionicu pod nazivom „Od otpada od lutaka“. Kao što i samo ime govori, cilj je radionice prenamijeniti materijale koji bi u protivnom završili kao otpad – u lutke.

Radionicu će izvesti voditeljica Lutkarskog kazališta „Petrica“, Pučkog otvorenog učilišta Križevci – Tomislava Tomac Topolovec. Tomislava više od trideset godina radi s lutkarskim družinama osnovnoškolskog uzrasta te samostalno izrađuje sve korištene lutke.

📌Stoga nam se pridružite u subotu 25. 11. 2023. s početkom u 18:00 sati u Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma Križevci gdje ćete imati priliku naučiti sve o procesu izrade te se samostalno okušati u stvaranju različitih vrsta lutaka od lako dostupnih materijala.

Uz to, za razgledavanje će biti izložene već izrađene lutke koje je kroz svoju bogatu karijeru Tomislava uvijek samostalno dizajnirala i izrađivala, a Lutkarsko kazalište „Petrica“ izvest će i lutkarsku predstavu.

❗️molimo vas da za radionicu ponesete materijale koje želite prenamijeniti u lutke, najbolji su tanji i elastični materijali poput pamučne majice, jastučnice, hulahopki i sl.