Počinje 15. Culture Shock Festival!

Dan žena – Grad Križevci i Pučko otvoreno učilište počastit će sve žene kazališnom predstavom „Sve o ženama“
12/02/2019
Objavljen javni natječaj za Stručnog suradnika za programe suradnje u kulturi
23/12/2019
Prikaži sve

Počinje 15. Culture Shock Festival!

37 dana, od 14. ožujka do 20. travnja 2019. godine, trajat će 15. Culture Shock Festival u Križevcima! Udruga P.O.I.N.T. kao organizator predstavila je ovaj tjedan bogati program ovogodišnjeg Festivala, a kao prijatelji Festivala za ovu godinu posebno se ističu Gradska knjižnica “Franjo Marković” i Pučko otvoreno učilište Križevci, gdje se i odvija velik broj programskih točaka.

Iz programa se posebno izdvajaju nagrađivani umjetnički proizvodi – kazališna predstava „Na rubu pameti“ Dragana Despota (nominiran za Večernjakovu ružu ove godine) i dokumentarni film „Srbenka“ Nebojše Slijepčevića, zatim stand up show „Prosti faktori“ Marka Dejanovića te plesna produkcija „Girl like“ Križevčanke Ane Jelušić.

Jubilarni Culture Shock Festival posebnu pažnju poklanja mladim kreativcima i umjetnicima u usponu pa će tako koncerte održati zagrebački sastavi BluVinil, Cubies i Amaterapeuti, samostalnim likovnim izložbama će se predstaviti mladi Križevčani Matija Palčić i Irma Vargić, a svoje će literarne radove predstaviti sve poznatija Književna grupa 90+. Niz uvaženih istraživača i stručnjaka sa zagrebačkog PMF-a, zatim Instituta za antropologiju te Instituta za arheologiju predstavit će uzbudljive rezultate i nova saznanja važnih znanstvenih istraživanja, a vlastita tiskana izdanja predstavit će lokalni publicisti Tomislav Bogdanović i Pero Budija.
Za sve posjetitelje željne praktičnog znanja u ponudi su vikend radionice crtanja stripa, dizajna za nedizajnere, poslovanja na Instagramu, GDPR-a, projektnog planiranja za organizacije civilnog društva te anegdotalne povijesti matematike.