Ispiti
10. listopada 2011.
Završna foto radionica
21. listopada 2011.
Ispiti
10. listopada 2011.
Završna foto radionica
21. listopada 2011.
Prikaži sve

Preko Trnja do Zvijezde

U četvrtak, 20. listopada, u 19.30 u velikoj dvorani Hrvatskoga doma ugostit ćemo Teatar Exit. Na programu je njihova premijerna predstava Preko Trnja do Zvijezde. Stara poslovica kaže da je put do zvijezda prepun trnja, tj. da se čovjek mora dobro pomučiti kako bi pronašao svoju sreću. No, Trnje i Zvijezda su ujedno dva zagrebačka kvarta na posve suprotnim stranama grada.

Na suprotnim stranama stoje i likovi ove priče; Helena i Robi. Helena je mlada odvjetnica, karijeru je izgradila na razvodima brakova i nema iluzija što se tiče ljubavi. Robi je sitni kriminalac koji neprestano upada u nevolje. Helena i Robi imaju 35 godina, nakon prvog susreta i mnogo vina proveli su noć skupa. Jutro poslije avanture postavljaju si pitanje mogu li dvije toliko različite osobe imati išta zajedničko i što im je sve prošla noć donijela. Helena i Robi iznose priču svog života i rezimiraju što su u svojih 35 godina napravili. Imaju li snage za promjene?

Na to pitanje odgovor će vam dati mladi glumci Nataša Janjić i Ivan Glowatzky, uz redatelja Tomislava Pavkovića i malu pomoć jedne gitare. Autori ove drame s pjevanjem su škotski pisci David Grieg i Gordon McIntyre. Oni priču smještaju na ivanjsku noć, vrhunac ljeta kad dan traje najduže, a postoji vjerovanje kako je taj dan sve moguće i događaju se mnoge čarolije. Sjetimo se samo ljubavnika i vilinskog svijeta iz Shakespeareovog Sna ivanjske noći. U toj čudnovatoj noći život Helene i Robija uspio se preplesti. Grieg i McIntyre za svoje likove kažu kako su na prijelazu iz jedne životne faze u drugu te trebaju odlučiti u kojem će smjeru njihov budući život krenuti. Kako pronaći put  od Trnja do Zvijezde i povezati različitosti pogledajte u novoj premijeri Teatra Exit.

Ulaznice po cijeni od 40.00 kn možete nabaviti u pretprodaji u upravi POU, Zakmardijeva 5, na odjelu za odrasle GRadske knjižnice, te u ArtRock Caffeu, Matoševa… ili na blagajni jedan sat prije početka predstave.

Dođite i zabavite se!